Friday, March 20, 2015

Review Cicakman 3

Assalamualaikumm..

Sejujurnya aku bukanlah peminat tegar filem melayu. Kalau di pawagan antara cerita english ngan melayu aku prefer english lah. Bukan ape sebab filem melayu dah tao nanti mesti keluar kat astro :p  . So demi ibu tercinta, aku gagah jugak pi tengok cite ni. *padahal eksaited jugak nak gi tengok.



Sinopsis
Cicakman 3 menceritakan Man (lakonan Zizan Razak) seorang suami kepada Linda (Lisa Surihani) dan juga bapa kepada Boboy (Rayqal). Dirinya yang tidak matang dalam hal rumah tangga menyebabkan Linda mengambil keputusan untuk menuntut cerai. Masalah rumah tangganya ditambah pula dengan kehadiran Inspektor Adam (Fizz Fairuz) yang juga merupakan rakan sekolahnya yang cuba merampas Linda. Kehidupan Man berubah apabila dia menjumpai minyak serum milik Cicakman yang mampu memberi kuasa luar biasa kepadanya. Dia yang kembali bersemangat dengan kuasa yang dimiliki itu begitu teruja untuk menjadi superhero. Namun kehadiran superhero Super-Bro di Metrofulus telah menggugat kedudukan Cicakman. 

Untuk keseluruhan cerita ni ok lah bagi saya. Terutama bab yang kelakar2 tu. Yang action tu kureng sikit. Bagi saya lah, untuk orang lain mungkin ok kot. huhu. But thats ok, atleast ada lah kelainan sikit cite melayu kita, takdelah terikat dengan cite seram je. And the other thing is, baju cicakman dah takde six pack lagi. So nampak lebih kemas. huhu.

Good job.




Btw, kebetulan cicakman datang alamanda,shoping baju mungkin. whahaha. Eksaited kemain anak buah aku tu. Ape lagi? korang g la tengok. eehehhee

mari sini sekejap :)

14 comments:

  1. yup sy pon kureng nk tgk citer2 mcm ni...tapi tgk review ramai kata ok citer cicakman 3 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Not bad lah. Seba bell ngasri kelakar. Untuk saje2 boleh je kalau nak pi tengok. huhu

      Delete
  2. wanie dah tengok...bolehlah..alaa..tapi aritu p tengok xde cicakman pun..jeless..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu kan? bolehlaa.... hee yeke? time tu cicakman blm kuar dari sarang kot. ehehe

      Delete
  3. thank reviewwww...tggu kuar astro la nak tgok..hehehhehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha btol, x lame lagi kuar astro lettew. huhu

      Delete
  4. cite melayu camni tgk kat TV je

    ReplyDelete
  5. nak tgk kalau cicakman dtg shopping sekali lg! lol :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha amboii nanti i call cicakman suruh dtg lagi. haha

      Delete
  6. nak tgk kalau cicakman dtg shopping sekali lg! lol :D

    ReplyDelete
  7. Dulu pernah tgk cicak man1 dan 2, saya lagi suka yg pertama. Yg kedua kureng skit. Yg ketiga ni, rasanya kena tunggu keluar Astro je la. Hehe.. Marah producer filem kalo baca ni, sebab org malaysia tak support industri filem sendiri. Heheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaah dats okay. stp org ade pendapat nye sendiri kan. huhu

      Delete
  8. sama la kita, kurang sangat nak tengok movie sekarang ni
    kalau saja-saja nak cari tengok, memang tak lah

    ReplyDelete