Tuesday, March 24, 2015

Assalamualaikum..

Hai rasa macam dah lama pulak tak update blog ni. Heee bukan apa hari-hari update boring pulak orang baca. Sebenarnya lately rasa macam tak sihat sikit, orng ofis pun tegur muka pucat sangat. Huhu kenapa nth.

Jumaat baru ni family husband ajak bercuti ke Melaka, pada asalnya malas jugak den nak poi yelah sebab badan rasa macam tak best je. Tapi kesian pulak kalau tak gi, lagipun orang nak belanje, balun jelah. haha

Jumaat malam tu kitorang berdua sampai A-Famosa dah malam, so aktiviti kami lepas sampai kompem lah tidur. Sampai berderngkur-dengkur,punya penat sebab tempuh jam dekat seremban. Fuhhh.

Sabtu pagi tu lepas je solat subuh teros terjun kolam. Tempat yang kami pilih adalah villa, nak privacy sikit bak kata abang ipar ku.
Satu villa provide satu kolam. Gitchuuu
                         


The villa
 Rate harga untuk satu villa sangatlah tak affordable, ekekeke. Kalau harap duit aku sendiri mungkin aku takkan dapat merasa.Maka terjadilah pepatah "Orang memberi,kita merasa." ekeke. So yang nak bercuti2 dengan big family saya cadang lah tempat ni. Dia provide 4 bilik, setiap bilik ada 2 katil. Hall dia besar, tv peti ais sume lengkap lah. Yang takde dapur je, sebab memasak adalah dilarang kat situ. Tapi ketegaran mak mertua dan ipar-duai mengatasi segalanya. Segala jenis periuk belanga diorang bawak. Memang lengkap lah. Dah rase macam kat rumah sendiri pulak  ___________..______________!


So lepas dah berenang kat kolam sambil bajet2 tunjuk skill berenang aku yang ntah pape tu, maka bergerak lah kami ke bandar hilir.Ala bandar hilir sume orang pun pergi kan? Aku tak amik gambar banyak sangat. SEbab most of the time abang ipar aku yang dok amik gambor. Jadi terkubur lah handphone ku didalam handbeg ku :'(                      


Husband ku En.Poyo . ekekeke


Sila jangan benci melihat wajah ku yang bulat seperti mangkuk nasi itu. ekekeke

Malam tu mula-mula plan nak gi makan ikan bakar. Tapi abang ipar (again) haha dah beli tiket pulak pegi Cowboy town. layan kan jelah. Untuk orang yang first itme macam aku ni, ok lah. Sebab masa show tu segala jenis mak nenek haiwan diorang keluarkan. Ada ayam,itik,gajah,kuda,kambing, best lah dapat pegang. eehehe. Lepatu beca-beca yang dihias pun ada, kereta berhias pun ada. Dah rasa macam hari merdeka. Dia punya pengacara majlis tu yang aku macam suka sikit, sebab masa dia nyanyi lagu 'cuti-cuti malaysia' suara dia sebijik macam dalam tv tu *kagum kejap. ekeke.



Anak buah dah macam sebaya pulak dengan aku.



Habis show tu pun dah malam, sebab bosan tak tao nak buat ape kitorang sewa tuktuk hiasan suruh pusing satu cowboy town tu ahahaha.

Esok pagi tu lepas sarapan mandi kolam semua, diorang ajak pergi safari aka zoo. Oh i likeeee. hehehe. Dari kecik suka pergi zoo sebab macam2 haiwan kita boleh kenal. Sebenarnya tak sabar nak tengok harimauu. Sukaaa gilaa harimau, ekekke.





Gajah ni kesian sangat. Dia kena ikat macamtu, Dah lah gading pun takde. Harap-harap penjaga zoo jangan lah seksa diorang ni. Kesian tengok.






Yang ni tak pasti apa, kijang maybe? ehehhe



See? yang pegang camer tu abang ipar aku. So sejenis handphone murahan pasti dipandang sepi. Hmmm :( . Kitorang ada naik macam bas tao, bas ni pulak ada macam pagar besi, so i called it "Bas Kandang" haha. So kalau tengok haiwan2 ni takde lah rasa seram sangat. Hee safety first. Padahal driver bawak laju betol. ekeke. Eh haa tu harimau tengah lepak bawah pokok. Ada dua ekor, look so jinak maybe sebab dah kenyang kot. huhu.


Swim my baby swimmmm. Harimau berenang curlass kau jah. haha. 



Ni persembahan cowboy yang hmmm agak menarik. Memula bosan jugak lah, sebab english dia kemain pekat sampia aku rasa nak cakap "aiii bro,slow down. Cowboy cakap melayu ok bje bro." ekekeke. tapi dia punya tembak-tembak and bom  bom sume menjadi. Macam real je. Good job.



Habis je cowboy punya show, kitorang pergi tengok show burung pulak. Pergi dengan budak kecik sesungguhnya marilah kita tengok show yang lebih santai. ehehe. 



So dah penat gila. Pastu terpikir jem lagi, so segera lah kami pulang. Alhamdulillah berkat hantar mak mertua ke kuala pilah kemudian patah balik ke bangi, kami tak hadap jem langsung. Jalan dalam itu perlu ye. heeee..





Sebelum balik haruslah posing dulu dan perasan bagai cinderella di waktu musim panas. Gitchuuu..


p/s minggu depan nak pergi lumut, nak pergi teluk senangin. Tak zabarrrr nak update kat blog aktiviti kat sana. ehehe

byeee............









19 comments:

  1. Replies
    1. heee bteul2. tapi kalau in real lagi lagi meriah :D

      Delete
  2. rupanya melaka ni best...bila ntah dapat pergi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best. kengkadang ade je tempat2 yang lagi best kat melaka ni, tapi tak berkesempatan lagi nk pegi. huhu

      Delete
  3. salam..waa...bestnya berjalan..nanti jalan lagi..seronoknyaa... ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee sementara berdua ni jalan habis2. nanti dah bertige susah pulak . hehehe

      Delete
  4. wowww pic last tu bagai kan Cinderella ek bila lgi nk merasa kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kenn? sesekali org kata. hahah

      Delete
  5. gambar yang akhir tu cantik...kat melaka banyak tempat menarik

    Jom Vote blog acik bagi msmw

    ReplyDelete
  6. seronoknya..dh lama tak ke melaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee mai lah jalan2 melaka JM. hehe

      Delete
  7. penah pegi melaka tp tkpenah pun pegi tempat tempat ni!!! bestnya vila tu :'(

    ReplyDelete
  8. penah pegi melaka tp tkpenah pun pegi tempat tempat ni!!! bestnya vila tu :'(

    ReplyDelete
  9. Seronok pulak saya baca perjalanan ke A Famosa ni. Ingatkan tempat ni bosan. Mcm2 ada rupa2nya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah kena cuba dtg dlu baru tao. ehehe

      Delete
  10. melaka memang banyak tempat-tempat yang best
    biasalah orang tua-tua, dioarng bukannya mahu makan luar
    lebih senang masak sendiri

    ReplyDelete