Thursday, March 12, 2015

Assalamualaikumm...
hahh cakap pasal cinderella mesti kita dah terbayang perwatakan die yang lebut, baik, penyabar and paling penting sangat cantik. Huhu.  So sempena malam tadi ialah malam first tayangan cite cinderella, jadi aku memang lah antara org paling excited. Siap countdown dgn anak buah nak tgk cite tu. Huhu. So awal2 dah suruh abang ipar aku belikan tiket online, yelah aku dari ofis idok ler sempat nak membelinye. Huhu.

So kesya awal-awal dah siap excited nak g. Eh sebelum pergi tu sempat lah beli fizo omar punya burger kat bangi. hmmm not bad la burger die. Ade masa nanti aku cite pasal burger die eh. Ehehe
Bapak kesya dan burgernya. Comercial sgt pegang burger gituw. Ahaks

 So lepas maghrib berdesup aku, suami ngn kesya pegi alamanda. Nasib bek alamand sekangkang kera cuma,kalau dak memang takde de nk pi last minit cmni.

So sampai2 wayang nasib baik la cite x start lagi. Tp yg peningnya iklan bukan main lame. Siap ade frozen fever punye cite lagi. Even sekejap cukup buat excited aku merundum, eventhough aku suke gak layan frozen. Ehehe.

Ok cite start. Memang best. aku suka perempuan yg berlakon ni. Aku malas la nk tulis sinopsis panjang2, so kite random2 eh. Ok kembali pada cite. Cinderella ni nama sebenarnye bapak die bagi adalah ella. 'ella rase' *flip hair. Ahaks. Takla. Ok ella ni as everyone knows memang bahagia mse kecik, mak bapak die baik. Sampai la emaknye mati. Jadi mak die sempat berpesan suruh berani kan diri and be kind. So lepas mak die mati masr die dah besar bapak die pun mintak la kawin lain. So selepas tu punya cite mesti lah korng dah tao.

Curik-curik amik gambo dalam wayang. 


ok so here, 6 sebab cinderella sangat magical and semua orang wajib tonton

1) chemistry antara 2 pelakon ni sangat menjadi. prince kit dalam ni sangat lah kacak dan soft spoken dan sweet. Mata biru dia buat rasa nak pandang lame2. And sesuai lah dengan cinderella yang muka dia manis2 gitu. So masa ade scene dorang je aku mula la senyum2 sambil pegang tangan husband. Muahahaha.



2) Cate blanchett menjadi betol muka mak tiri yang cantik tapi evil gila. Memang setiap scene dia perfect!



3) kostum cinderella tersangat lah cantik dan sangat fairy tale. Akak sukee nokkk. Ekekeke. Bukan takat baju cinderella, tapi castle, kereta kuda. Ahhh everything is so perfect and so fairy tale.


4) fairy godmother die pon xde la lawa sangat tapi kelakar la. lagi2 masa die kasi kasut kaca tu kat cinderella, siap cinderella repeat lagi ckp kat tikus2 die. "And you'll find they're really comfortable."


5) setiap binatang2 memang sebijik sebijon dia amik dari cinderella asal. Burung biru yang terbang tu, the lizard, the goes and ofcourse tikus die yg paling die syg "gus-gus"
Tikus comel je jadi kuda

6) Everything in this film is perfect. so there's no reason not to love cinderella. Ekekeke


p/s harini aku pun fefeeling princess muahaha
Baju dari nile.com






mari sini sekejap :)

6 comments:

  1. Cantik baju yang akak beli daripada laman sesawang nile.com
    Cantik background blog akak :-)

    ReplyDelete
  2. seronoknya tgk cinderella..
    kite dh follow awak, follow la kite http://nuruleimanhikmah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. jatuh cinta lah pada prince yg bermata biru tu auwww

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenn? i pun sampai termimpi2. hihihi

      Delete