Sunday, June 10, 2012

seorang aku

mak pejam celik pejam celik nak abes dah ghopenye cuti sem nih. haih kejapnye. huhuhu. but, what to do life must go on. ceiiiih poyo! so kat sini kite just nak cite serba sikit tentang pengalaman selama 2bulan direhatkan otak.
ehem ehem,

ok for readers information , lepas je abeh final teros je drive balik kl. ditemani fara n cda yang tak putus2 bagi semangat ntok jgn tido! siap minum redbull lagi nyah! dasyat! bhaha. so dah sampai je putrajaya teros gerak cari keje *berkobar kobar. orang kate kalau dah rezeki tu tak kemane ye dok? dan alhamdulillah dapat jugak kerja kat kedai kek yang diberi nama "wonderfull cake." 

Sepanjang keje kat sini alhamdulillah semuanya baik-baik aja dong. Bos sporting, kawan-kawan happening, and the best part is dapat makan roti and kek setiap hari. so padahnye memang lemak kat badan pon dah berkoyan-koyan lah kan.

Tapi malangnye kaki kite ni ade masalah skit, mengado-ngado. yelah keje berdiri 8 jam tak duduk ,angkat berat berat. haih! So akibatnye kite disahkan radang kaki. so ni lah gambar hari-hari terakhir dengan rakan rakan yang same same bersengkang mate mencari rezeki *hidupmalaysia! motip?



haa nilah gambar gambar sehari selepas berhenti keje. picture tells everythings right? so maleh rasenye nak cite panjang.  nilailah betape gembiranye kite! hahahaha.


so after 2 weeks berhenti keje i decided to help my aunt yang baru bukak restoran. Keje kat restoran nih memang penat. tapi becoz of die baru bukak kan so hati ni sentiasa berdoa "datang lah customer"
so bile ade yang datang memang kite serve die pon first class lah kan? hari nih genap dua hari kite benti keje. sebab jengka dah memanggil manggil . hahaha

Sepanjang 2bulan nih banyak yang kite belajar, dimana memang benar bukan senang kite nak cari duit.. bile kite dapat gaji rase bersyukur tu xdapat nak gambarkan dengan kate2. Kite banyak belajar susah senang cari duet ni.

pape pon bersusah susah dahulu, bersenang senang kemudian :)  . Assalamualaikum

1 comment:

  1. btol3..da tu abad ke bape baru nk approve bbm nya?huhu

    ReplyDelete